Lelkészlakások klíma
Eddig összegyűlt adományok 100%

Kedves Testvérek!

Az idei és az előző nyarak hosszú kánikulái mindannyiunkat megviseltek, és sajnos a klímaváltozás miatt, nem számíthatunk másra a jövőben sem. Egyre több lakásban és munkahelyen szerelnek fel klímaberendezéseket, hogy akik a városi hőség elől nem tudnak menekülni, azok is elviselhető körülmények között tudjanak dolgozni, aludni, élni.

Lelkészeinkre és családjaikra gondolva a presbitérium úgy döntött, hogy a lelkészlakásokba 2-2 klímaberendezést szereltetünk be. Mivel tágas lakásokról van szó, ez nem jelenti majd a teljes lakótér hűtését, de a családi közös terek hőmérséklete elviselhetőbb lesz a legforróbb napokon is.

Szeretnénk később pályázati forrásból napelem rendszert telepíteni, és a többi gyülekezeti helység, iroda vagy akár a templom klimatizálásának lehetőségét is megfontolni.

 

A gyülekezetünkre váró különféle beruházási, felújítási feladatok között, mindig az anyagi lehetőségeink és a fontossági sorrend szerint igyekszünk rangsorolni. Mi presbiterek mindannyian úgy éreztük, hogy ennél a projektnél mások a prioritási szempontok, nem várunk, amíg minden más elkészül, most kell lelkészeink és családjaik számára élhető körülményeket teremtenünk.

Több árajánlatot megvizsgálva, a klímák beszerzési és beüzemelési költsége várhatóan 1 millió forint lesz. Fedezetéül a presbitériumban gyűjtést indítottunk. Részben, hogy a költségvetést ne terheljük az új projekttel, részben azért, hogy egy személyes gesztust gyakorolhassunk lelkészeink felé.

Kedves Testvérek! Ha van rá lehetőségük, kérjük Önök is csatlakozzanak ehhez a gesztushoz, és támogassák adományukkal!

  • e-perselyen keresztül, a pécsi gyülekezet kiválasztása után célként az „Adományt” kell megjelölni.
  • A lelkészi hivatalban személyesen, céladomány befizetésével, hivatali időben (hétköznap 14-17 ó között, és vasárnap a délelőtti istentisztelet után)
  • Átutalással a gyülekezet számlaszámára: Takarékbank 50800111-11188568-00000000; A közlemény rovatban tüntessék fel: „lelkészlakások klíma”

Előre is köszönjük!