IMG_8226

Hajduch-Szmola Patrik – igazgató lelkész

1988-ban született Szegeden. Gyermekkorát Kondoroson töltötte, ahol konfirmált, később orgonistaként szolgált.

A békéscsabai konzervatóriumban cselló szakon tanult, ezzel párhuzamosan zeneszerzői tanulmányokat folytatott Szegeden és Budapesten.

2007-től budapesti Bartók Béla Konzervatórium zeneszerzés szakos hallgatója, ahol Kocsár Miklós zeneszerző osztályában végzett 2010-ben.

Felsőfokú tanulmányait az Evangélikus Hittudományi Egyetem mellett a Kelet-Finnországi Egyetem Filozófiai Fakultásán végezte, Finnországban. Külföldi tanulmányai során főleg újszövetségi teológiát hallgatott. Tudományos érdeklődése és teológiai kutatásai középpontjában a homiletika, és a poimenika állnak.

Egyetemi hatodévét Csömörön töltötte. 2016. június 18-án szentelték lelkésszé a Budapest-fasori evangélikus templomban. Felszentelését követően kezdte meg lelkészi szolgálatát a pécsi gyülekezetben. 2018. augusztusától a gyülekezet parókus lelkészének választotta, 2021. szeptemberétől igazgató lelkész.

Tagságai, betöltött tisztségei:

2015-től 2017-ig vezette az Evangélikus Egyház Könnyűzenei Munkacsoportját.
2017-től az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Teológiai Kutatócsoportának tagja.
2018-tól a Tolna-Baranyai Egyházmegye ifjúságért felelős lelkésze
2018-tól 2020-ig a Szélrózsa Tizek egyetemi munkaágának vezetője

Lelkészi fogadóóra:

Előre egyeztetett időpontban.

Elérhetőség: 06-20-620-2820

Barbi_uj

Kovács Barbara – lelkész

Kovács Barbara vagyok, 1991-ben születtem Budapesten.

A pilisi evangélikus gyülekezethez tartoztam, ott nőttem fel, és egészen gyerekkorom óta a gyülekezet aktív tagja voltam, ezért viszonylag hamar megérett bennem az elhatározás, hogy lelkész szeretnék lenni.

Érettségi után mégis a Budapesti Gazdasági Főiskolára jelentkeztem. A közgazdaságtan nem bizonyult az én területemnek, ezért egy év után átjelentkeztem az Evangélikus Hittudományi Egyetem lelkész szakára, és itt meg is találtam a helyem.

A teológia mellett párhuzamosan elvégeztem a kommunikáció- és médiatudomány szakot a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, ahol egyházi kommunikáció szakirányt választottam, mivel mindig is érdekelt az egyházak médiával való kapcsolata, és külső kommunikációs lehetőségük.

Egy évet Németországban, Erlangenben töltöttem a Lutheránus Világszövetség ösztöndíjával, ahol szintén egyházi publicisztikát és gyakorlati teológiát hallgattam.

Egyetemi hatodéves gyakorlatomat és beosztott lelkészi évemet a pécsi gyülekezetben töltöttem, jelenleg pedig szülési szabadságon vagyok kislányunkkal, Fridával.

Elérhetőség:

06-20-218-6504

kovacs.barbara.luca@gmail.com

oz_2

Ócsai Zoltán – lelkész